Image-1

ACTIVITĂȚILE OPȚIONALE, UN TREND SAU O NECESITATE?

La CASTELINO BABY, opționalele sunt oportunități de descoperire a talentului copiilor, a intereselor și aptitudinilor acestora. Oferta de activitati optionale este elaborata pentru fiecare an scolar, tinanad cont de interesele copiilor, dar si de propunerile parintilor. Activitatile optionale vin in completarea celorlalte activitati din gradinita si ofera parintilor posibilitatea de a descoperi la copiii lor diverse aptitudini artistice si intelectuale.

Fiecare grădiniţă îşi alege ce fel de cursuri opţionale să desfăşoare, în funcţie de resursele umane şi materiale, cu respectarea prevederilor legale în vigoare, care stabileşte anual oferta activităţilor opţionale.

Cursurile opţionale în grădiniţă sunt menite pentru o mai bună dezvoltare a creativităţii, simţului critic, exersării unor roluri, înţelegerea sentimentelor celor din jur, desfăşurarea unor activităţi cu ambele mâini, activităţi sportive pentru o dezvoltare fizică cât mai bună şi multe altele. Părinţii trebuie să cunoască înclinaţiile copilului, cum vor să îşi îndrume copilul în viitor, spre ce să se îndrepte.

  • Jocul, reproducerea, observarea, modelarea, dialogul teatral, jocul de rol, jocul imaginativ, dramatizarea şi conversaţia îi ajută pe cei mici să îşi dezvolte vocabularul.
  • Pictura, dansul, activităţile sportive, pe care cei mici le privesc ca pe o joacă sunt foarte importante pentru evoluţia normală a unui copil.
  • Sportul şi alimentaţia trebuie să fie foarte importante pentru părinţii care îşi doresc un copil sănătos.
  • Învăţarea unui instrument, dezvoltarea imaginaţiei şi vocabularului prin poezie şi literatură, dar şi îndrumarea spre cursuri cu elemente religioase, unde copiii învaţă lucruri noi, pot fi cursuri opţionale benefice.

Prin intermediul activităților opționale care completează armonios cadrul activităților didactice, gradinita asigură dezvoltarea pluridisciplinară a copiilor.

De multe ori, când vin la vizionare pentru înscrierea copilului la grădiniță, părinții ne întreabă ce activități opționale avem. Uneori, chiar de la grupele de antepreșcolar.

Din fericire pentru părinți avem răspunsuri pentru ambele întrebări: cei mici beneficiaza in primul an de gradinita de opționalul ”Micul Olar” pentru dezvoltarea motricității fine a mainilor, opțional inclus în taxa lunară, precum și alte opționale în funcție de vârstă și grupa în care vor fi integrați, cum ar fi: limba engleză, micul bucătar, micul ecologist, bune maniere, croitorașul iscusit și educație motrică, toate având conexiune directă și continuitate cu activitățiile pe domenii experiențiale pe care le prevede Curriculum Național pentru educația timpurie.

Însă alte opționale de ce ar mai fi necesare? Pentru a le ocupa timpul copiilor, pentru a-i încărca și așa cu foarte multă informație, din dorința de a-i pregăti cât mai bine și mai variat pentru o societate competitivă? Sau pentru a le oferi șansa să descopere ce talente ascunse au, ce îi pasionează?

  • Sunt părinți care consideră că ceea ce învață la grădiniță este suficient, cât e copil să se joace.
  • Sunt părinți care își înscriu copilul la toate opționalele, ca să nu se plictisească și să știe să facă de toate: înot, dans, balet, pictură, limbă străină, dezvoltare personală, robotică etc.
  • Sunt părinți care îi prezintă copilului câte un opțional, maxim două pe lună, pentru ca acesta să își facă o idee dacă îi place sau nu, urmând ca apoi copilul să fie cel care hotărăște ce îl atrage, ce îi place, ce îl face fericit!

 

Dumneavoastră ce părere aveti?

CONTACT

Telefon: 0731 995 600 Email: gradinita@castelinobaby.ro