ORGANIZARE PE GRUPE

Fiecare copil işi exprimă şi receptează cel mai bine iubirea într-un limbaj propriu. Oricât de mult ar fi de iubiţi, copii nu ştiu acest lucru de la sine. De aceea este foarte important să descoperim şi să invăţăm principalul limbaj de iubire al copiilor. In grădinița CASTELINO BABY stim cât este de important pentru copii să primească atenţia necesară pentru a se dezvolta şi invăţa. Prin intermediul unuia dintre cele cinci limbaje de iubire ale copiilor: timpul acordat, cuvintele de încurajare, darurile, serviciile sau mângâierile fizice, le vom putea transmite în mod eficient şi necondiţionat sentimente de respect, afecţiune şi implicare totală care vor avea o mare rezonanţă în sufletul lor. Tocmai de aceea, fiecărui educator din grădinița CASTELINO BABY îi revin un numar mic de copii, selectati pe grupe de vârstă, dupa cum urmează:

bulina1 1-3 ani

Gradinita CASTELINO BABY este locul în care copilul dumneavoastră se va bucura de joacă, ore de cântece și activităti structurate, dezvoltându-și abilitătile sociale și familiale in același timp satisfăcandu-și toate curiozitătile. Fiecare zi este o nouă experientă: ne jucăm, construim, rezolvăm puzzle-uri sau petrecem timpul împreuna în spațiile special amenajate. Jucăriile sunt primele obiecte pe care copii le pot recunoaște și identifica din cuvintele rostite. Astfel, în majoritate, limbajul secret al copiilor se concentrează pe jucării și jocuri: maşinuţe, animale de pluş, puzzeluri, instrumente muzicale, cărti cu poze din carton, clopoței. Jucăriile îi ajută pe copii să își inteleagă lumea, insă, promovează și elementele primare ale relației dintre părinte și copil, educator și copil: comunicarea și interacțiunea. Copilul va invăţa noțiunile de bază, cum ar fi culorile primare, formele geometrice, obiectele, etc. Jocul intervine atât în cadrul socializării (jocuri liber alese, activităti complementare) cât și pe parcursul activitătilor de invăţare: cunoașterea mediului, educație muzicală, activităţi practice, educație fizică, educarea limbajului și educație pentru societate.

bulina3 3-4 ani

Educatorii din cadrul gradinitei CASTELINO BABY îi vor face pe copiii din cadrul institutiei noastre să se simtă speciali și încrezători, comportându-se cu ei într-un mod corect și egal, care să le ofere confort și sigurantă. Activitătile desfăsurate în cadrul nivelului 1 de vâstă (grupă mică) sunt organizate din perspectiva orientării spre socializare. Copiii vor învața să se joace împreună, în activităti precum construitul, jocul imaginativ sau creativ, dezvoltându-și abilitătile de cooperare și impărţire.

Zonele speciale pentru educație din cadrul grădiniței CASTELINO BABY sunt create astfel încât copiii să învețe să facă propriile lor alegeri. Această relație apropiată va fi baza educației și va încuraja copilul să evolueze pe toate planurile. La această grupă de vârstă, preșcolarul dobândește o mare parte a abilitătilor și deprinderilor, descoperă mediul înconjurător, acumulează informații și va face corect primii păși importanți în viața sa socială cu ajutorul îndrumării și al îngrijirii deosebite oferite de cadrul didactic din cadrul gradinitei.

bulina2 4-5 ani

La această grupă de vârstă se pune accent pe dezvoltarea capacitătii de interacționare și de comunicare: dezvoltarea comunicării, înțelegerea și utilizarea corectă a semnificațiilor structurilor verbale. Clasele dedicate aceastei grupe de varsta au o atmosferă primitoare oferind posibilitatea dezvoltarii imaginatiei si abilităților, fiind locul ideal pentru desfasurarea activităților necesare vârstei ce ii ajuta să aibă un start bun pentru începerea activităților școlare.

Acestea sunt: Limbă și Comunicare, Domeniul științe: Activitate matematica, Cunoașterea mediului înconjurător, Dezvoltarea fizică: Educatie motrica, Dezvoltarea creativă și Dezvoltarea emoțională, socială și personală. Copiii vor crește și vor deveni mai încrezători și mai independenți cu fiecare zi petrecuta in cadrul gradinitei CASTELINO BABY, exprimându-și liberi ideile, gândurile și emoțiile în fața grupului, copilul începe să facă operații abstracte; sintetizează, asociază, compară, analizează, generalizează. Tot începând cu acest nivel de varstă, se va aplica “metoda proiectelor”, metodă care presupune că preșcolarul este capabil să aleagă și să ofere argumente în legatură cu alegerea făcută.
bulina5 5-6 ani
Începând cu această varstă, structura planului de invătămant se modifică în sensul creșterii numărului de activităti comune, pe de o parte, și a scăderii numărului de activităti liber-alese, pe de altă parte. Se trece, deci, la un nou nivel de vârstă, când se urmăreste în principal pegătirea pentru scoală. Ne asigurăm că elevii pot citi cu ușurință cuvinte și propoziții simple și își folosesc cu precizie cunoștințele fonice și abilitățile pe care le-au învățat deja. Ei își vor dezvolta scrisul și abilitățile de lecturare, cunoștințele gramaticale și de cultură generală. În același timp grădinita CASTELINO BABY va pune la dispoziție o gamă largă de cărți și materiale educaționale de înaltă calitate pentru dezvoltarea vocabularului. Copiii participă la activități și lecții complexe și variate din cadrul curriculum-ului: Limbă Engleză, Activități Matematice, Cunoașterea mediului, Geografie, Activități Artistice, Educație emoțională: Dezvoltare personală, Educarea limbajului. Pe lângă acestea, ei iau parte zilnic la activități din programa extra-curriculară.

CONTACT

Vino să ne cunosti, programând o vizionare.
Strada Prof. Ion Ursu, nr. 21, Sector 2 Bucureşti

Numărul de telefon: 0731 995 600

Email: gradinita@castelinobaby.ro

CONTACT

Telefon: 0731 995 600 Email: gradinita@castelinobaby.ro