ARMONIA FAMILIALĂ ÎNCEPE LA CASTELINO BABY
Copilăria timpurie oferă oportunitatea de a modela traiectoria dezvoltării unui copil și de a construi o bază in educatie pentru viitorul său. Pentru a-si atinge întregul potențial, copiii au nevoie de îngrijire medicală și alimentatie corecta, protecție împotriva vătămării psihice si fizice, sentimentul de securitate și oportunități de învățare timpurie – cum ar fi vorbirea, cântatul și jocul – cu părinții și persoanele din jurul lor. Toate acestea sunt necesare pentru a hrăni creierul în curs de dezvoltare și pentru a atinge nivelul de educatie dorit.
Milioane de copii, inclusiv copiii care trăiesc în sărăcie sau afectați de conflicte și crize, copii aparținând unor comunități care se confruntă cu discriminarea, crescând expuși la violență, medii poluate și stres extrem nu primesc nutriția sau îngrijirea medicală si educatia de care au nevoie. Ei pierd oportunitatea de a învăța și sunt lipsiți de stimularea de care creierul lor în curs de dezvoltare are nevoie pentru a se dezvolta. Când copiii ratează această oportunitate o dată în viață, ei plătesc prețul în potențialul pierdut sau trec prin viață cu o sănătate fizică și mentală precară, luptându-se să învețe și mai târziu să-și câștige existența.
Eșecul de a oferi copiilor cel mai bun început în viață perpetuează cicluri de sărăcie și dezavantaje care se pot întinde pe generații intregi, subminând puterea și stabilitatea societăților noastre. Când oferim copiilor cel mai bun început în viață, beneficiile sunt uriașe, pentru fiecare copil in parte cat și pentru societățile in care traim.
ARMONIA FAMILIALĂ - CHEIA SUCCESULUI ÎN EDUCAȚIE: GRADINIȚA DIN SECTORUL 2 CARE PROMOVEAZĂ O ABORDARE INTEGRATĂ ȘI SPRIJINĂ DEZVOLTAREA COPILULUI PRIN CONSOLIDAREA RELAȚIILOR FAMILIALE.
Între factorii educației, familia a fost şi este considerată factorul prioritar şi primordial deoarece, în ordinea firească a lucrurilor educaţia începe din familie, deoarece familia îşi aduce contribuţia în toate sectoarele educaţiei, cea morala rămânând insa esenţială prin substanţa pe care i-o imprimă familia.
Primii ani din viata unui copil sunt foarte importanți pentru sănătatea, dezvoltarea si educatia lui.
S-a demonstrat că experiențele copiilor în primii cinci ani au un impact semnificativ asupra rezultatelor lor de dezvoltare ulterioara cat si in educatie. Ca urmare, este important ca părinții și cei care lucrează cu copiii să înțeleagă exact ce se întâmplă în aceste etape incipiente de dezvoltare pentru a le oferi îngrijire pe tot parcursul copilăriei si sa le traseze inca de la inceput cele mai elementare notiuni privind educatia, urmărind ca finalitate – formarea personalităţii copilului pentru integrarea lui în societate, să formeze relații, să învețe, să muncească și să prospere.
EDUCAȚIE ȘI ARMONIE FAMILIALĂ: CASTELINO BABY ESTE SOLUȚIA TA.
Este indicat ca in aceasta perioada sa raspundem nevoilor copiilor într-un mod previzibil, aratand căldură și sensibilitate, implementand in cadrul familiei rutine și reguli, impărtășind experiente si vorbind cu copiii, sa realizam cu copiii lucruri care să ne unească: spre exemplu să mergem seara într-o plimbare chiar dacă suntem cu totii obositi sau ocupati, realizand astfel o runtină de familie, realizarea de puzzle-uri sau alte activități pe care să le facem împreună și apoi să le afișam undeva, la loc vizibil, sa creem un climat familial favorabil şi armonios.
Părinții care folosesc aceste practici își pot educa copilul intr-un mod sănătos si sigur astfel incat să creasca in echilibru din punct de vedere – emoțional, comportamental, cognitiv și social.
Familia ca ansamblu de interacțiuni sănătoase reprezintă însă mai mult decât atât. Familia este un spațiu de educație, de înțelegere, de dezvoltare care depășește forța fiecărui membru component în parte: astfel, desi fiecare dintre părinți se comportă bine cu copilul, dacă familia este disfuncțională si există lipsă de coerență si înțelegere, nu se creeaza liniștea necesară construcției educației de succes pentru copil.
CUM OFERIM CEL MAI BUN ÎNCEPUT ÎN VIAȚĂ COPIILOR NOȘTRI PRIN EDUCAREA LOR ÎNTR-O MORALITATE RIGUROASĂ
Astfel, autoritatea părintească trebuie să se manifeste prin interzicerea unor acțiuni sau prin impunerea altora, însă fără a fi prea aspru. Folosind o disciplină adecvată, consecventă și egală pentru toate părțile implicate în procesul de educație, aceasta acționează asupra capacității de discernământ a copilului, cultivându-i voința și capacitatea de a respecta anumite principii și norme de viață.
Este important ca părinții să educe copilul în sensul unei morale riguroase și să dirijeze viața afectivă a acestuia într-un mod adecvat. Aceste aspecte sunt esențiale pentru formarea unei personalități armonioase. De la familie, copilul învață să iubească munca, să fie responsabil, să se maturizeze frumos și să aibă un comportament onest. De asemenea, este important să construiască relații bazate pe înțelegere și respect, să ajute semenii și să trăiască în deplină armonie, ducând o viață cinstită.
În concluzie, educația primită în familie are o importanță crucială în formarea personalității copilului. Prin abordarea adecvată, părinții pot contribui la creșterea unui copil echilibrat și responsabil, care va fi capabil să își construiască relații sănătoase și să ducă o viață fericită.