Ed rutiera

Importanța Educației Rutiere la copiii de gradinita (varsta precolara)

In urma vizitei noastre la Brigada Rutiera din Bucuresti, Micii pietoni 👫👫👫👫 de la gradinita 🏰Castelino🏰Baby🏰 au dovedit ca au cunostinte temeinice de reguli de circulatie si sunt pregatiti sa circule in siguranta in orice moment🚦🚥!

Totodata au urcat in masina de politie 🚓🚔 si pe motocicletele de politie 🏍🚨 pentru a descoperi emotiile de a pleca in misiune ca politistii adevarati 👮🏻‍♀👮🏻‍♂!

Deși poate părea mica, vârsta preșcolară este potrivită ca cei mici să învețe regulile de circulație cele mai importante:

  • Ca pieton circulăm pe trotuar,
  • Copiii trebuie să traverseze întotdeauna însoțiți de adulți,
  • Traversarea se face doar prin locurile premise și niciodată prin spatele sau fața mașinilor sau autobuzelor,
  • Traversăm pe trecerea de pietoni, pe la semafor și pe la colțul străzii după ce ne asigurăm că nu vin mașini nici din stânga, nici din dreapta,
  • Copiii au voie să se plimbe cu bicicletele, trotinetele, rolele doar în parc, nu pe trotuar, nu pe stradă,
  • La traversarea străzii, copiii trebuie să coboare de pe biciclete sau trotinete,
  • La culoarea roșie a semaforului, copiii trebuie să se oprească și se traverseze doar pe culoarea verde a semaforului,
  • Alt aspect important este și influența pe care o au copiii asupra părinților care se afla în trafic, respectiv: să stea cuminți în scaunul special, pentru a nu le distrage atenția de la trafic, să le reaminteasca parintilor că este periculos să treacă pe culoarea roșie a semaforului si de asemenea sa creeze un climat armonios parintilor. 🙂

Domnii agenți de la Brigada Rutieră care au avut amabilitatea să ne primească la dumnealor în vizită le-au prezentat copiilor: panourile de  monitorizare a traficului de pe principalele artere de circulație, precum și din intersecțiile cele mai aglomerate, baza material reprezentată de mașini și motociclete de poliție cu care se deplasează la diferite intervenții, dar și în munca dumnealor de zi cu zi și au vizionat diferite filmulețe cu situații în care copiii au traversat neregulamentar și au fost accidentați.

Preșcolarii Grădiniței 🏰Castelino🏰Baby🏰 au fost entuziasmați de activitatea desfășuratăși au fost fascinați de uniformele dnilor polițiști, de mașini și de motociclete, precum și de munca pe care aceștia o desfășoară.

Le multumim dnilor agenti Florentina si Andrei de la Brigada Rutiera pentru toate informatiile transmise si pentru rabdarea de a ne prezenta cladirea, colegii, dotarile si cateva dintre secretele meseriei!👏🏻🏰

 

CONTACT

Telefon: 0731 995 600 Email: gradinita@castelinobaby.ro